keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Maailman ihanin tyttö.

Edellistä kirjoitustani miettiessä muistin maailman ihanimman tytön. Voimaannuttavan valokuvaprojektin.

Vuonna 1998 alkanut voimaannuttavan valokuvauksen projekti, josta julkaistiin kirja. Näyttely taitaa edelleen olla kierroksella Suomessa.

Lisätietoja projektista täältä. Suosittelen lukemaan.

Ristiriita siinä, että netissä kirjoitellaan yhden tai kahden ihmisen jenkkakahvoista huonosti voivien ja arvottomuutta kokevien nuorten ihmisten välillä on minulle henkilökohtaisesti jotain mitä en voi käsittää. Kuitenkin molemmat tahot ovat saman ulkonäkökeskustelun kuplan sisällä.

Jokainen ihminen on kaunis.
Ihan jokainen.

Kauneusihanteet ovat kulttuurisidonnaisia. Länsimainen kauneus aiheuttaa kauhistelua toisella puolella palloa ja sama toisinpäin. Harvassa länsimaisessa kauneusihannemaailmassa törmää esim. intialaiseen tai puhtaasti arabialaiseen kauneusihanteeseen. Toki näissä kulttuureissakin on eroja näiden asioiden esiintuomisessa.

Maailman ihanin tyttö-projekti pysähdyttää aina.
Siinä on kymmenen tyttöä, joiden omanarvontunto ja näkemys itsestään on vain negatiivinen.
Sitten kun katsoo kirjaan päätyneitä kuvia, joutuu haukkomaan henkeä niiden kauneuden vuoksi.


Kuvat ovat olleet tekijöilleen voimaannuttavia, mutta koen ne voimaannuttaviksi myös katsojille.
Kuvien välityksellä voi välittää sanoja enemmän.

Suosittelen jokaista tutustumaan tähän projektiin ja jos mahdollista, käymään näyttelyssä tai vaikka lainaamaan kirjastosta kirjan.

Tuokoon tämä myös perspektiiviä.
Ei sitä, että aina on joku jolla menee huonommin.
Aina on jotain, missä voimme auttaa toisiamme enemmän. Ei sen tarvitse olla kymmenien tuhansien eurojen lahjoituksia eteenpäin.
Kaunis sana kassajonossa riittää. Maailman kauneuden toisille osoittaminen. Pieni hyvä teko vie kuitenkin yhteiskuntaa enemmän eteenpäin kuin loukkaukset, nälviminen ja naljailu. Sen voi aloittaa pienestä. Hymystä, oven avaamisesta, pienestä kehusta. Jo ystävällisesti ajatteleminen on paljon. Eikä todellakaan niin helppoa kuin luulisi.

Tätä toivoisin. Edes vähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti