sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Pinkkinen viikonloppu.

Sunnuntai-ilta alkaa kääntymään kohti yötä ja näin ollen ensi viikkoon. Maanantaista eteenpäin tiedossa on hulinaa sillä kalenterin täyttävällä tavalla. Joka päivällä lukee jotain. Osa nopeita ja "normaaleita" asioita ja osa niitä kuluttavia. Onneksi on myös energiaa lisääviä asioita.

Viikonloppu on painottunut vahvasti erään miesnäyttelijän töihin. Vietimme ystäväni kanssa fanityttölauantaita ja katsoimme ison kasan videoita youtubesta, useamman jakson tv-sarjaa dvd:ltä ja yhden elokuvan. Sunnuntain puolella oli aikalailla samanlainen setti päivällä. Pääosassa Benedict Cumberbatch.

Benedict Cumberbatch (tai frendien kesken BC) on noussut lyhyessä ajassa isoksi suosikiksi. Uuden Sherlockin aikaan jäi muutama jakso näkemättä, mutta tuon sarjan kautta tutustuin BC:hen. Viime kesänä ystäväni kysyi lähdenkö katsomaan Finnkinon NT Liveen Frankensteinia. Valitettavasti pääsimme vain yhtenä päivänä, mutta meidän onneksemme BC esitti tuolloin oliota. Näytös ja näyttelijäntyö kokonaisuudessaan sai aivan uusia ulottuvuuksia. Danny Boylen ohjaus lähenteli nerokkutta. Siitä hiljalleen alkanut BC-fanius on kytenyt sopuisalla liekillä, joka kuitenkin kasvaa kasvamistaan. Vuodenvaihteen tienoilla YLEn esittämä Juhlien Aikaan olikin oikein herkku.

kuva: facebook, BC-sivu


Siispä paljon BC:tä, paljon kikatusta ja ohessa hieman ruokaa ja juomisia. Testasimme Fresita-mojitoboolin, joka ei ehkä ollut täysin meidän makuumme. Voi olla että lasiin rakennettuna drinkkinä tuo toimii sittenkin paremmin.

Elokuvarintamalla pyöräytimme Sotahevosen, joka oli suotuisa tauko ylikierroksilla käyville mielillemme ja Pappi, Lukkari, Talonpoika, Vakooja. PLTV vaatii kuitenkin itselleen täydellisen keskittymisen. Ehkä tästä syystä osa elokuvasta meni täysin ohi. Elokuva vaatii ympärilleen täydellisen hiljaisuuden ja ehkä pimeyttäkin toimiakseen katsojalle. Ulkoiset ärsykkeet - kuten nyt vaikka kissa - vievät huomiosta palasen, joka tarvitaan pysyäkseen kärryillä.

http://www.benedictcumberbatch.co.uk


Kaiken tämän viikonlopun hypetyksen kruunaa tälläkin hetkellä taustalla pyörivä BBC 3 Draman esitys Kööpenhamina, jossa BC:llä on rooli. Samettinen ääni saa ainakin tämän tytön niin pauloihinsa, että osa tarinasta on mennyt ohi. Myös siksi, että olen kirjoittanut ja lukenut tässä ohessa muita juttuja. Mutta ihana vaihtoehto musiikille.

Tänä yönä tulee myös ameriikan mantereelta Golden Globe-palkintogaala, että jos tässä jaksaa valvoa niin yölähetys alkaa muutaman tunnin kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti