torstai 14. maaliskuuta 2013

Kaalilaatikkoinen.

Kello tulee puoleen yöhön. Mulla on vielä ruoka uunissa muhimassa. Hyvin menee!

En ole oikeastaan mikään laatikkoruokien ystävä. Kiusaukset, laatikot, kiitos ei. Pahin on varmaan makaronilaatikko, joka vaan on mössöä mössön perään, eikä maistu miltään. Kaikkein kamalinta on edellisen päivän makaronilaatikko. Ehkä se olisi parempaa, jos osaisin käyttää ketsuppia siinä, mutta kun sekin vaihe on jäänyt pois.

Poikkeus on kuitenkin kaalikaatikko. Pitkään hautunut ja muhinut kaalilaatikko puolukkahillolla. Ah, voih ja nam. Tämän illan versiossa on naudanlihan sijaan broileria. Testiosuus. En halunnut tehdä pelkkistä sienistä, tai vielä vähemmän käyttää soijaa. Näin ollen sain kyytiin edes vähän proteiinia.

Laatikkoon päätyi lopuilta
1/2 kaalista
1 Sipuli
2 isoa herkkusientä
Mausteita
Siirappia

Riisin unohdin hääräillessä, mutta ei se haittaa.

Kuulottin sipulin, sienet ja lämmittelin kaaliakin kattilassa alkuun. Halusin kaalin pehmeämmäksi, jolloin se myös veisi vähemmän tilaa vuuasta. Omistan vain kaksi pientä vuokaa, joten nämä on tarkkoja juttuja.

Kaalin pehmentämisen jälkeen laitoin ainekset voideltuun vuokaan, pari voinokaretta päälle ja 3 ruokalusikallista siirappia per vuoka.
Uuniin 200 asteeseen 45minuutiksi ja sitten vielä puoleksi tunniksi 170 astetta. Asteen laskun kohdalla sekoittelin laatikkoa ja hyvältä näyttää.

Lautaselle tuo päätyy huomenna, sillä kaalilaatikko on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja vetäydyttyään kunnolla. En vain millään malttaisi odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti