sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Experimental kitchen.

En syö punaista lihaa ja tehobroileristakin alan olemaan jo irti. Kalaa syön satunnaisesti ja kananmuniakin tosi vähän. En ole mikään ravintoekspertti, mutta luulisin nykyisellään perusasioiden olevan jotenkin tiedossa. Proteiinit ja hiilarit ja rasvaa ja sokeria. Kaikkia sopivasti ja tasapainossa, mitään lisäämättä ja mitään pois jättämättä.

En osaa laittaa ruokaa suoraan resepteistä. En katso kelloja, enkä ihan aina lämpöasteitakaan. Olin koulussa meidän kotitalousopettajan painajainen. Terkkuja vaan.
Ehkä tästä syystä en koskaan oppinut keittämään perunoita. Olisko jotain tukiryhmää? Hei, olen Kiba, enkä osaa keittää perunoita.

Nyt tein kuitenkin tuommoista kasvissysteemiä. Testaan sen valmiiksi. Eräs ystäväni on tulossa syömään luokseni vielä ennen vuodenvaihdetta ja ruuan pitää olla gluteenitonta.
Raaka-aineina kukkakaalia, sipulia, kesäkurpitsaa ja tomaattimurskaa. Valkosipulia myös, systerin duunikaverin pihasta.

Ainekset esillä. 

Oho, porkkanat meinas jäädä. 

Tuotokset odottamassa uunin lämpiämistä. 

Ensin piti tehdä vain yksi astiallinen, mutta tuo valkoinen vuoka oli vähän liian pieni. 
Punaisessa on tomaattimurskan sijasta vähän sitruunapestoa ja kasvislientä.

Kasvishyystö

Ainekset: 

1 keskikokoinen sipuli
1 kesäkurpitsa
1 kukkakaali
1 purkki tomaattimurskaa, valkosipulilla maustettua. 
4 pientä luomuvalkosipulin kynttä. 
2 porkkanaa.
Sitruuna- tai tavallista pestoa
n. 1/4 osa kasviliemikuutio (käytin luomua) 
2dl kiehautettua vettä
Suolaa, pippuria ja basilikaa mausteiksi. 

Uuuni 200-225 astetta alkuun.  
Ainesten kevyt sekoitus n. 15min jälkeen ja tämän jälkeen tarkistus sen mukaan miten porkkanat kypsyvät.

Pilkotaan ainekset sopiviksi paloiksi ja asetellaan vuokaan haluamaansa järjestykseen. Suolaa ja pippuria hyppyselliset matkaan. Laitoin vielä vähän basilikaakin, kun sitä oli. Tomaattimurskaa päälle. Toiseen kippoon meni sekaan kaksi teelusikallista pestoa ja kasvisliemi, jonka tein erillisessä kipossa valmiiksi. 

En todella siis osaa sanoa miten kauan nuo olivat uunissa. Ehkä puolesta tunnista eteenpäin. Ruoka on valmista, kun porkkanat ovat pehmeitä. Itse suosin al denteä ja silloin ei kesäkurpitsakaan tule liian vetiseksi. 

Jos haluaa, voi sipulin kuullottaa etukäteen. Silloin sipulista ei tule niin vetinen ja keittomaisen oloinen. Itse taas tykkään siitä, että sipuli on muhinut nesteessä pehmeäksi ja antanut makuaan ruokaan. 

Tämän ruuan voi tarjoilla myös lisukkeena. Pääruuaksi teen sen kanssa todennäköisesti riisiä tai salaattia. Veikkaan vahvasti kuitenkin riisiä, sillä riisi ja tomaattikastike ovat oiva yhdistelmä. 

(kuvat otettu kännykällä, ei tod. mikään paras kuvausväline...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti